Dag 25 – Greccio

We logeren in Albergo Belvedere, een albergo dat z`n naam volledig eer aan doet. Kees Roodenburg schrijft in de tweede update van zijn reisgids dat Hotel della Fonte in Greccio duur is geworden. De B&B adressen liggen verder weg. Daarom lopen we direct het dorp in, in de hoop dat er nòg een onderkomen is. Aan de overkant van het centrale plein zien we het Albergo Belvedere, fraai gelegen tegen de bergwand. Op de deur hangt een bordje `chiuso` (gesloten). Toch maar aanbellen.

De deur wordt geopend door eigenaar Sergio die ons met een breed gebaar uitnodigt binnen te komen. Sergio blijkt een uitstekende gastheer met een gulle lach en veel praatjes. We kunnen er slapen, we kunnen er eten en over de kosten hoeven we ons geen zorgen te maken, pelgrims krijgen korting (toch maar wel even informeren maar de prijs blijkt alleszins redelijk, 50 euro pp. alles inclusief).

We hebben een prachtige nostalgisch ingerichte kamer. Vanaf het balkon kijken we uit over het Rieti-dal. Het is hier heerlijk rusten. Voor ons ligt een vallei met lichten van dorpen, wegen en auto`s. Een betoverend mooi uitzicht! Aan de overkant zien we tegen een bergrug Poggio Bustone liggen. Daar waren we twee nachten geleden. Vandaag hebben we het Rieti-dal overgestoken en nu kijken we naar de bergen waar we zo hebben lopen puffen.  Later bereidt `Mama Sergio` ons een heerlijke maaltijd waarbij de wijn rijkelijk vloeit. En we eindigen de dag zittend op het balkon in de duisternis en genietend van deze ervaring op weg naar Rome.
Ton Boomsma