Kees Roodenburg geëerd in Italië

Op zondag 2 december werd de auteur van de Franciscaanse voetreis, Kees Roodenburg, officieel geëerd in Rome tijdens een conferentie over slow toerisme in Sabina.

Een commissie die het slow toerisme wil bevorderen in deze landstreek (lopen, fietsen en paardrijden) was erachter gekomen dat al 20 jaar de provincie doorkruist wordt door honderden Nederlandse en Duitse pelgrims met de reisgids van Kees Roodenburg in de hand.

Dus werden er allerlei maatregelen genomen en voorstellen gedaan. Een ervan was om de route van Roodenburg officieel bij wet vast te stellen en Kees te eren. Vanaf nu spreken we ook niet meer van een Franciscaanse voetreis maar van de Franciscaanse voetreis.

Leve Kees Roodenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.