Felice Bartoli overleden

In de vroege ochtend van 26 januari 2022 is de 77-jarige Felice Bartoli, eigenaar van de eerste moderne agriturismo in Umbrië bij een tractorongeval om het leven gekomen.
Felice Bartoli was voor de Franciscaanse voetreis van grote betekenis. In 1975 heeft Kees Roodenburg de route uitgezet. Over de moeilijkste etappe schreef hij later het volgende:

” Het lastigste karwei was het vinden van een geschikte route voor dagetappe 21 van Patrico naar Ferentillo. Na een vergeefse poging in een donker bos vol schapenpaden vond ik de volgende dag na weer veel gezoek uiteindelijk een geschikte route met fraaie vergezichten onderlangs de Monte Fionchi in zuidelijke richting. Franciscus en zijn broeders moeten door dit gebied naar Rome zijn gegaan. Natuurlijk heb ik mijn best gedaan om de route zo goed mogelijk te beschrijven. Maar helaas, voor een aantal lopers was die etappe toch te moeilijk. De vriendelijke familie Bartoli van agriturismo Patrico (overigens mijn favoriete overnachtingsplek) adviseerde mij om een lager dal via le Cese te proberen. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Het was een duidelijk en goed gemarkeerd pad, ook met mooie uitzichten. In het dorpje le Cese vonden we voor de kerk een pichnickpleintje met een drinkwaterkraan. Van de beheerders kregen wij interessante informatie.”

Vele lopers van de Franciscaanse voetreis hebben in Patrico overnacht en houden daar zeer goede herinneringen aan over.
Wij wensen de familie veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.