Etappe 29 en 30 geven problemen

Op blz 200 van onze gids hebben we beschreven hoe de route verder gaat na Selci, over de Via Piana en dan door de velden.
Ook schreven we dat in 2022 een bruggetje gepland staat.
Allemaal nog steeds waar maar het graspad is inmiddels zo overwoekerd dat het moeilijk is er door te komen.
Een pelgrim schreef ons op 15 juni:

Op route 29 is het pad na Selci, vlak voor 29.06, volledig overwoekerd door manshoge brandnetels, distels en bramen. Alleen met lange broek en volledig op de gps vertrouwend, was er enigszins een doorkomen aan. 

We hebben inmiddels actie ondernomen naar onze Italiaanse partners en hopen dat op korte termijn een tijdelijk oplossing kan worden gevonden. Het dilemma waar we voor staan: 200 m worstelen door een overwoekerd pad of de oude route nemen. Dat betekent: flink omlopen en de hele dag asfalt. (zie ‘Variant” bovenaan blz 200. )

Dezelfde pelgrims hadden ook de volgende dag tijdens etappe 30 vlak voor Castelnuova di Farfa dezelfde problemen. Ze liepen een klein stukje terug en vonden een gemakkelijke doorsteek naar het dorp. Daarna waren er geen problemen meer.