Clemens Salet in Rome

Clemens Salet is in Rome aangekomen. Hij heeft eerst de Godenweg gelopen en daarna de Franciscaanse voetreis. Bijna 800 km.
Hij vond het een bijzondere ervaring:

Het is niet dat ik ben gaan lopen om iets uit te zoeken. Kennelijk gebeurt dat gewoon toch. Binnen de langdurende combinatie van alleen zijn, fysieke inspanning, de ontberingen die je moet trotseren en de overweldigende en inspirerende natuur die alle zintuigen prikkelen, krijgen je gedachten de vrije loop. Dit alles zonder sturing, zonder intern of extern corrigerend mechanisme, zonder onderbreking van allerlei dagelijkse beslommeringen, werk, krant, tijdsdruk of andere verplichtingen. Je raakt hierdoor in de juiste gemoedstoestand. Dit hoor ik overigens ook van andere pelgrims die ik onderweg tegenkom. Mooie en droevige gedachten, twijfels en zekerheden. Die contrasten mogen er voor mij, zonder oordeel, gewoon zijn en liggen soms heel dicht bij elkaar. Het geeft rust en vertrouwen. Het zorgt ervoor dat je intenser ervaart.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.