– Informatiedag – vol

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21/12/2019
11:00 - 17:00

Locatie
Literaire werkplaats

Categorieën


Informatiedag voor belangstellenden die de Franciscaanse voetreis willen lopen met speciale aandacht voor het leren omgaan met gps.

Twee onderwerpen staan centraal:

1. Franciscaanse voetreis, wat kunt u verwachten?
U krijgt informatie over de aard van de route: soort wegen en paden, landschappen, moeilijkheidsgraad, zwaarte, navigatie, markering, hoogtepunten, geschikte periodes voor deze voetreis etc. En tips om optimaal te kunnen genieten van deze voetreis: planning, uitrusting en fysieke voorbereiding. Ook komt het verschil tussen de Camino naar Santiago de Compostella en de Franciscaanse voetreis aan de orde.

2. Gps-navigatie m.b.v. de gps-tracks van de franciscaanse voetreis. Nut of noodzaak?
U blijft op de route met een smartphone, geladen met digitale kaarten en de daarop ingetekende route. Een extra hulpmiddel tegen (de angst om te) verdwalen in onherbergzame gebieden en op niet gemarkeerd trajecten. We werken met de eenvoudig te bedienen gratis navigatie-app ‘Viewranger’ en installeren gps-tracks en gratis digitale topografische kaarten. Onderweg is dus geen internetverbinding nog. We gaan ook samen buiten oefenen!
De ervaring leert dat we in relatief korte tijd mensen kunnen leren om te gaan met de gps-files die u van ons krijgt en die voor iedere wandelaar op de franciscaanse voetreis van belang kunnen zijn. (Willie: als ik het even niet zeker wist, keek ik op mijn gps. Dat gaf rust.)

Heeft u belangstelling voor een van deze dagen? Stuur een email naar info@franciscaansevoetreis.nl en meld uw voorkeursdatum.

De kosten zijn 12,50 euro p.p.

Opgeven via info@franciscaansevoetreis.nl

Maximum aantal deelnemers: 15!