Reacties op Gids 2019

En dan nog even over onze route. Deze is door Pieter Quelle en Ruud Verkerke herschreven. Met een nauwkeurig GPS bestand. Hier hebben we 4 weken gebruik van gemaakt. Het werkte fantastisch. Ik zou het niet zonder GPS gered hebben.
Alle lof voor Pieter en Ruud!  “

Lida van der Valk

“Graag wil ik je laten weten dat ik met grote teugen genoten heb van mijn voettocht Assisi-Rome. Zoals je weet maakte ik deze met Henriët. Zij heeft alle zinvolle informatie inmiddels al doorgespeeld. Toch hecht ik er aan jullie beiden persoonlijk te danken voor het uitstekende werk dat is verricht in het beschikbaar maken van de nieuwste versie van de gids. Het is werkelijk verbluffend tot in welk accuraat detail jullie alles hebben opgeschreven. Echt, ik heb mij geen moment ‘lost’ gevoeld. Alsof jullie meeliepen. Ik hoop dat mensen de schoonheid van Franciscus en zijn sporen zullen verkennen. Heel erg de moeite waard.
Grote dank en Pace e Bene.”


Annemariek Friele


” Inmiddels ben ik enkele dagen thuis, althans fysiek. De rest zal wat langer duren….
In de eerste plaats nogmaals mijn complimenten voor jullie reisgids! Zonder GPS en toch zijn we eigenlijk nergens echt verdwaald. Top dus. Samenvattend: we hebben intens genoten van een schitterende pelgrimstocht. Dankzij de uitstekende gids eigenlijk altijd goed gelopen. Was het altijd maar zo!! Veel dank dus voor jullie grote inspanning de gids te herschrijven.”

Henriët Griffioen

“Eerst en vooral, wij hebben de gids perfect ontvangen, geen enkel probleem! Het enige probleem is dat ik er nu continu in zit te lezen en zoveel zin heb om verder te stappen naar Rome. Maar wellicht vinden jullie de maanden juli/augustus niet aan te raden voor dat tweede deel?
Ik wil jullie hierbij nog eens bedanken voor één van de mooiste, intense, ‘rijke’ trektochten die we ooit hebben gemaakt, zowel op gebied van natuurpracht, cultuur, stilte, verdieping, gastronomie, kortom, alles wat een mens nodig heeft…

We hebben ook de mooiste paasdag ooit beleefd! We waren vrijdagnamiddag in Assisi aangekomen (we hadden een prachtappartementje in de Via San Rufino! gehuurd), hebben daar de ‘kruisweg’ mee beleefd van San Rufino naar San Francesco en terug, hebben zaterdag Assisi bezocht en hebben op pasen de etappe Assisi-Spello gelopen: SUBLIEM!! Zo goed dat jullie de pelgrims over de Monte Subasio sturen, een prachtetappe!! We hebben onze ‘paaslunch’ boven op de Monte Subasio genuttigd met zicht op Assisi, een beeld om nooit te vergeten. Op paasmaandag hebben we nog een extra dagje Assisi bezocht en dinsdag zijn we vertrokken vanuit Perugia.
Ik moet wel bekennen dat we ons bij die afdaling van de Monte Subasio serieus hebben mislopen!! Bij de laatste drinkbak zijn we gewoon rechtdoor naar beneden gelopen (steil) en niet door de geul gegaan. Hierdoor kwamen we een heel eind van het paadje uit waar we de bosrand moesten bereiken (maar dankzij de GPX hebben we dat kunnen bijsturen).”

Maaike de Zitter