Ervaringen van gebruikers

Nogmaals de complimenten voor Ruud en Pieter. Ik ben 2x fout gelopen, omdat ik zelf niet oplette. De gps-tracks zijn perfect en het boek gebruik ik om de dag voor te bereiden. Het boek wordt gaandeweg wel steeds dunner. Na elke etappe scheur ik de gebruikte bladzijden eruit. Straks thuis gelijk weer een nieuwe kopen…
Roel van Dijk – juni 2023

Mijn complimenten voor de perfecte GPS route via Osmand. Het werkte veel beter dan de GPSviewer. Ben zo blij dat ik het 5 dagen voor vertrek gedownload heb. En aldoende had ik het zo onder de knie. Bedankt Pieter en Ruud!
Tineke Waterkott - mei 2023

In september 2019 liep ik van Florence naar Assisi. Ik wilde in april 2020 van Assisi naar Rome lopen maar dat ging vanwege Corona niet door. In september 2020 liep ik alsnog van Assisi naar Rome. Een verschil met vorig jaar september was dat ik onderweg veel minder mensen tegenkwam. Een gevolg van Corona. Een ander verschil was dat ik de route in mijn telefoon had en dat ik met GPS mijn positie ten opzichte van de route kon bepalen. De route kon ik in mijn telefoon zetten tijdens een workshop van de Franciscaanse voetreis die daarvoor bedoeld was. Van die workshop ken ik Pieter, zijn emailadres zat gelukkig nog in mijn telefoon. Het lopen met GPS maakte het volgen van de route een stuk makkelijker. Maar het maakte me ook overmoedig. Op een gegeven moment liep ik niet terug naar de route toen ik niet goed zat. Dat had ik beter wel kunnen doen. Ik dacht: met mijn GPS kom ik er wel. Dat was ook zo, maar wel na veel moeite.
Eddie Roos – september 2021


Hierbij deel ik mijn ervaring met het lopen van de route.
Ik ben 65 jaar, heb in mei 2018 Florence-Assisi gelopen en in september 2021 Assisi-Rome. Beide keren was de GPS-dataset voor mij de leidraad.
Mijn ervaring is dat de tracks foutloos lopen mogelijk maken.
(veel dank aan Ruud!)
Er zijn regelmatig route-aanpassingen. Die zijn via de tracks makkelijker te volgen dan via de Gids Updates. Mijn werkwijze was dat ik de beschrijving in de gids voor de volgende dag doorlas, zodat ik  op de hoogte was van eventuele bijzonderheden, leuke plekken, etc.
Het is een persoonlijke keuze om de gids dan wel de GPS-tracks als richtingbepalend te nemen. Ik wilde voorkomen dat ik verkeerd liep op eenzame, moeilijk begaanbare trajecten, voorkomen van extra kilometers en had veel vertrouwen in de GPSdataset.

En vertrouwen (in dit geval in de route ) geeft rust. Rust geeft ruimte (in het hoofd). En ruimte (in het hoofd) helpt om van de omgeving te genieten en open te staan voor allerlei gedachten.
Voor de tracks gebruikte ik Garmin Etrex touch 25.’ 

Piet Mooij – september 2021

Ik heb genoten van de mooie tochten die jullie hebben uitgezet. Belangrijk was wel dat ik over de navigatie  kon beschikken. Het was voor het eerst, na ruim 6000 km zonder zoiets.
Voor jullie routes zou deze eigenlijk verplicht moeten zijn. Ik ben te vaak door viewranger gered’.

Ton Pieterse – 2020