Ervaringen van gebruikers

25 september 2021 – Piet Mooij

Hierbij deel ik mijn ervaring met het lopen van de route. Ik ben 65 jaar, heb in mei 2018 Florence-Assisi gelopen en in september 2021 Assisi-Rome. Beide keren was de GPS-dataset voor mij de leidraad.
Mijn ervaring is dat de tracks foutloos lopen mogelijk maken.
(veel dank aan Ruud!)
Er zijn regelmatig route-aanpassingen. Die zijn via de tracks makkelijker te volgen dan via de Gids Updates. Mijn werkwijze was dat ik de beschrijving in de gids voor de volgende dag doorlas, zodat ik  op de hoogte was van eventuele bijzonderheden, leuke plekken, etc.
Het is een persoonlijke keuze om de gids dan wel de GPS-tracks als richtingbepalend te nemen. Ik wilde voorkomen dat ik verkeerd liep op eenzame, moeilijk begaanbare trajecten, voorkomen van extra kilometers en had veel vertrouwen in de GPSdataset. En vertrouwen (in dit geval in de route ) geeft rust. Rust geeft ruimte (in het hoofd). En ruimte (in het hoofd) helpt om van de omgeving te genieten en open te staan voor allerlei gedachten.
Voor de tracks gebruikte ik Garmin Etrex touch 25 

Voettocht van Florence via Assisi naar Rome