Meningen over de route

Ab van den Burg

“Regelmatig vragen geïnteresseerde mensen mij welke van de camino’s (met deze mee acht) die ik gelopen heb ik het mooiste vind. Die vraag vond ik altijd moeilijk te beantwoorden. Nu niet meer. Dat is deze. De combinatie van natuurschoon, prachtige en interessante steden, dorpen en kloosters en fysieke uitdaging vind ik uniek en geweldig.”

Ab van den Burg
(november 2019)

Van alle tochten die ik alleen gelopen heb en ook samen met Illa, kan ik zeggen dat deze tocht de zwaarste was. Ook de Camino Francés kan er niet aan tippen. De Stevensons hike heeft een paar zware etappes. 4 jaar terug liep ik een dag of 4 vanaf Assisi. Vandaar dit jaar vanaf Spoleto, En ook belangrijk, nu buiten de zomerhitte. Voor mij persoonlijk blijf ik de Via Podiensis de mooiste vinden.

leo Lommers
(september 2019)

Voettocht van Florence via Assisi naar Rome