Meningen over de route

Monique Snelleman

Roel van Dijk, juli 2023

Roel van Dijk

Bart Wijsman en Connie Rijlaarsdam

Marco Hommel

“Het is inmiddels al weer 2 weken geleden dat ik mijn Franciscaanse voetreis van Assisi naar Rome beëindigde in de Lateranenkerk. Graag wil ik jullie laten weten dat ik hier enorm van heb genoten. Ik was al voor vertrek enthousiast over de Franciscaanse Voetreis. Dat enthousiasme is bij gebruik tijdens de wandeling alleen maar groter geworden.
De routes zijn fantastisch, precies wat ik zocht: veel natuur, uitdagende paden, mooie toelichtingen op Franciscus en natuurlijk het fijne van de cultuur en keuken van Italië. Wat een aardige mensen! Maar dat weten jullie natuurlijk al lang.
Bijzonder vond ik ook de adressen die jullie hebben verzameld. Het verblijf bij de familie Bartoli, bij Massimo en Laura bij Le Cerque waren uitzonderlijk. Leuk vond ik ook dat Pieter tijdens mijn tocht wat van zich liet horen.”

Lotte Tibosch, september 2022

Lotte Tibosch

Rianne en Frans Verkooijen

“Begin juni 2022 hebben we  gelopen van Florence naar Assisi. Voor ons een pittige prachtige tocht. Er zaten zeker een fors aantal “kuitenbijters” in, maar we hebben geen blessures gehad en zijn blij dat we, zoals beschreven in de gids  de eerste 2 dagen gesplitst hebben naar 3 etappes.
De temperatuur was in heel Zuid Europa erg warm en dat maakte deze  voetreis, ondanks dat er in de heuvels wel regelmatig een zwoel windjes was, zwaarder. De geadviseerde slaapadressen waren stuk voor stuk verrassend en gastvrij en lagen aan of nabij de route. Het is ons niet gelukt om in de routebeschrijving ook maar een onzorgvuldigheid in de routebeschrijving te vinden! Alle woorden in de gids zijn bewust gekozen!.

Een dik verdiend compliment en een dankjewel  voor Kees, Pieter, Ruud en alle mensen die ons zijn voor gegaan op deze voetreis. Franciscus  liep voor ons mee vanaf La Verna en hij heeft ons geïnspireerd op deze voetreis . Een tocht met sporen van Franciscus in bergen en dalen, in middeleeuwse stadjes en langs eeuwenoude kloosters waar we intens van hebben mogen en kunnen genieten van  het samen onderweg  zijn, de schoonheid van de natuur, de stilte, de cultuur,  het eten, de mensen onderweg etc.  Mille Grazie.”

Hans Timmers Verhoeven, juni 2022

Hans en Renate Timmers Verhoeven

“Graag willen Renate en jullie laten weten dat wij een zeer geslaagde voettocht hebben gehad. Veel dank voor jullie informatie, de gids en de GPS track die wij op onze wandelapp konden downloaden. Renate en ik hebben 2 jaar geleden een informatiedag bijgewoond in Eemnes, bij jullie.
De voettocht hebben wij 2 jaar moeten uitstellen door de Corona pandemie. In mei konden wij eindelijk de tocht maken.

Wij zijn gestart in La Verna en geëindigd in Assisi!!Wat een prachtige tocht met leuke en bijzondere overnachtingen en leuke ontmoetingen met andere pelgrims!! En een prachtige route door het mooie Toscane en Umbrië!!
Graag willen wij volgend jaar het laatste stuk naar Rome lopen!!
Voor mij was een langeafstand tocht niet nieuw.  Ik heb o.a. de Camino naar Santiago gelopen. Voor Renate was dit een eerste meerdaagse wandeltocht. Zij is inmiddels aangestoken door het wandelvirus!!
Nogmaals veel dank voor deze mooie ervaring!!”

Maaike en Koen de Zitter, april 2022

Maaike en Koen de Zitter

“Aan alles komt een einde, dus ook aan onze voettocht.
Wat hebben we een avontuur beleefd. We wisten natuurlijk niet wat ons te wachten stond. We hebben het toch maar gedaan. Meer dan 600 km……. We hebben geklommen, geklauterd, op stenen en wegen. We zijn bergen opgegaan en afgedaald, op moeilijke en gemakkelijke paden. We zijn door doornen en struiken gekropen op zeer smalle paden, we hebben op mooie sprookjesachtige paden gestapt. Gehuild, gevloekt, gelachen, gezongen, gedanst op straat. In tuinen gezeten waar de mensen niet thuis waren. Fruit gepikt en gekregen. We hebben het warm en koud gehad, spierpijn en andere kwaaltjes zijn er geweest, We zijn verwonderd, overdonderd, teleurgesteld, content, stil, sprakeloos en luid geweest.

We hebben gezweet, kou gehad, nat geworden, honger en dorst gehad. Fout gelopen, de weg weer gezocht en gevonden. Lekker en minder lekker gegeten. Goede en minder goede slaapplaatsen gehad. Kennis gemaakt met wat stugge en super lieve gastvrouwen en gastheren. Goed en minder geslapen en gegeten. Moe en kapot geweest, maar telkens fris en monter weer op pad. We zijn gefrustreerd, een beetje boos, maar ook devoot, dankbaar, blij en gelukkig geweest. Wat moeten  we nog allemaal vertellen….. “

Eddie Roos, links onder

Ab van den Burg, november 2019

Ab van den Burg

Frank van der Meer, september 2019

Frank van der Meer

Leo Lommers, september 2019

Leo Lommers

Rinse van Gans, juni 2019

Rinse van Gans