Agriturismo Bartoli gesloten

Agriturismo Bartoli is vanwege de Corona gesloten. Dat geeft problemen voor onze pelgrims die de Franciscaanse voetreis volgen want deze overnachtingsplek is in feite de enige mogelijkheid van etappe 20.Er zijn zeker drie mogelijkheden om met dit probleem om te gaan:

a. men slaat Patrico over en doet etappe 20 en 21 op 1 dag. Dat kan. Het wordt wel een lange dag. 9,9 km +18,4 km = 28,3 kmIn het begin stevig klimmen, daarna voornamelijk dalen. Vroeg op pad. Ik heb het zelf gedaan, 9 jaar geleden, en kan me niet herinneren dat het een uitzonderlijk zware etappe was.

b. Je naar het beginpunt van etappe 21 laten brengen.Met een taxi vanuit Spoleto of door de eigenaar van Albergo Ferretti, zoals José Nuijten heeft laten doen. Let wel op dat je bij het juiste punt begint, punt 119, want José is bij het verkeerde punt afgezet en heeft daardoor die dag heel wat extra kilometers moeten maken.

c. Met het openbaar vervoer naar Ferentillo. Je kan vanuit Spoleto met de trein naar Terni en daar neem je de bus naar Ferentillo.

Als je een tent bij je hebt, is er natuurlijk helemaal geen probleem.

Grootschalige Bomenkap tussen Don Bosco en Poggio Bustone

Laatste nieuws

c. 20 september 2020
Eddie Roos meldt heden dat hij problemen heeft gehad tussen punt 140 en 141. Hij is ergens verkeerd gelopen waarschijnlijk door bomenkap maar weet niet waar en heeft te laat beslist terug te lopen. Gelukkig heeft de gps hem weer naar het juiste spoor geleid maar daar moest hij wel flink voor klauteren en klimmen. Dus: Na punt 140 je gps-track met argusogen volgen en ben je verkeerd, terug naar het juiste punt.!
Na punt 143 is hij geen problemen tegen gekomen.

b. Update 25/07
Nog steeds niet kennen wij de omvang van de bomenkap en de gevolgen ervan voor onze route. Kunnen we gemakkelijk passeren? Is gps noodzakelijk?
Voor de zekerheid hebben wij een omleidingsroute gemaakt die men hierbij kan downloaden.

Omleidingsroute etappe23.pdf

Omleidingsroute etappe23 gps-files

a. 13 juli 2020.
Recent bereikte ons het bericht dat er grootschalige bomenkap plaats vindt tussen Don Bosco en Poggio Bustone, etappe 23.
Vrij spoedig na punt 143 lijkt het te beginnen.

Welke gevolgen dit heeft voor onze route kunnen we helaas nog niet goed inschatten. GPS bij de hand houden!
Graag reacties!

Zodra er meer informatie is, wordt die hier gepubliceerd.

Corona en de Franciscaanse voetreis

  1. Stand van zaken in Italië: code geel
  2. Informatie van de italiaanse overheid:
    http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto

3. De Franciscaanse voetreis wordt door een aantal pelgrims weer gelopen. Toch zijn nog niet alle overnachtingsadressen weer open. We raden aan om ieder die dit seizoen van plan is (een deel van) de route te lopen de overnachtingsadressen van te voren te reserveren.

4. Hieronder zullen we een lijst publiceren van overnachtingsadressen die niet beschikbaar zijn. Stuur je bevindingen naar: webmaster@franciscaansevoetreis.nl

5. Lijst met overnachtingsadressen die niet beschikbaar zijn:

Etappe 20.
Agriturismo Bartoli heeft laten weten dit seizoen dicht te blijven!
Consequentie: Overnachten in Monteluco in Albergo Ferretti en de volgende dag naar Ferentillo. (Ongeveer 4 km extra te lopen.)
Of: Patrico over te slaan en in een dag van Spoleto naar Ferentillo lopen. Dat wordt een lange dag maar is zeker te doen mede omdat er veel dalende kilometers zijn.

Mosca Bianca

Gabriël van Rosmalen is de eerste pelgrim dit jaar op de Franciscaanse voetreis. Hij loopt van Sansepolcro naar Assisi.

‘Afgelopen maanden heb ik  een vroegtijdig sabbatical genomen en me ondergedompeld in de Italiaanse taal en cultuur. Franciscus heeft altijd al, en zeker de afgelopen maanden, een belangrijke rol voor mij gespeeld. Vanaf begin februari moet ik weer in Nederland zijn en aan het normale leven beginnen.’ Om de mooie periode die hij in Bologna had,  sluit hij deze periode af met een stukje lopen van de voettocht van Franciscus.

Paola uit Bocca Seriola noemde hem een ‘Mosca Bianca’, letterlijk vertaald  betekent dit ‘witte vlieg’, maar de betekenis is vooral figuurlijk bedoeld, zoiets als een ‘witte raaf’.

Sabina verbetert signalering

Eerder hebben we gemeld dat actieve vrijwilligers in samenwerking met Rete tra Imprese della Sabina, een organisatie die het langzaam toerisme in Sabina bevordert, zich inzetten voor verbetering van de route.
Begin januari werd de signalering van dagetappe 28, van Calvi dell’ Umbrië naar Collevecchio sterk verbetert door Fabio en Alessia Pozzi, Massimo Iacobini en Stefano Nesta. Hulde. Hierbij een aantal foto’s.

Overnachten in San Ellero niet meer mogelijk

Renato Zanella uit San Ellero heeft ons laten weten dat overnachten bij hem niet meer mogelijk is. San Ellero is het eind van etappe 1.
Voorlopig bevelen wij de volgende alternatieven aan:
1. Affitacamere Da Mamma Sara in Rignano sull ‘Arno dat 4 km voor San Ellero ligt of:
2. Agriturismo Fattoio alle Ripe, 4 km na S. Ellero.

Wij zijn bezig met een alternatieve route van Rignano sull’Arno naar Consuma. Dat betekent dat de trein van Rignano sull ‘Arno naar San Ellero gaat vervallen. Houd dus deze website in de gaten.

Interactieve kaart

Een tijdje functioneerde de interactieve kaart op onze website niet goed omdat Google maps ‘betaald’ wil worden voor zg API-keys.
Via Open Topo Maps hebben we dit kunnen omzeilen en nu werkt de kaart weer als vanouds.

Met de interactieve kaart kan je heel ver inzoomen zodat je de route tot op straatniveau kunt volgen. Leuk bij planning.

Ga naar de interactieve kaart

Voettocht van Florence via Assisi naar Rome