Gelukkig Nieuw Wandeljaar 2022

wadend door de Tiber


Wij wensen allen die deze website bezoeken een gelukkig nieuw wandeljaar. Met onze Nieuwjaarskaart 2022 geven wij aan dat wij constant bezig zijn de route te verbeteren. Dat betekent voor ons: steeds minder asfalt. Editie 2022 die rond 1 april verschijnt, staat vol met dit soort verbeteringen.


Op de foto staan wij in de Tiber, vlak voor Sansepolcro. Niet dat daar geen bruggen zijn maar daar gaan de auto’s over.
Wij zoeken -en vinden- alternatieve trajecten.
Geen zin om door een rivier te waden? Wij vermelden ook altijd een variant.

Kees Roodenburg 90 jaar

Dinsdag 21 december wordt Kees Roodenburg 90 jaar

Ruim 25 jaar geleden begon Kees zijn voettochten in het hart van Italië te noteren voor vrienden en bekenden. Hij bundelde zijn aantekeningen tot een eerste gestencilde uitgave: Een franciscaanse voetreis, beschrijving van een route door het hart van Italië, uitgegeven in 1996, 13 etappes door het dal van Spoleto.
Meer informatie over het begin: lees dit artikel

Het werd de opmaat voor de gids die wij nu kennen: Franciscaanse voetreis, van Florence naar Rome in 34 dagetappes.

Kees deed alles zelf: de route uitzetten, de teksten schrijven, kaarten intekenen, bundelen, laten drukken en verkopen. Alles bij elkaar een dagtaak. Vele lopers kwamen met suggesties tot verbetering van de route of de beschrijving ervan. Zo had Kees regelmatig contact met gebruikers. Toen hij drie jaar geleden zijn werkzaamheden overdroeg aan Ruud en Pieter was niet het werk aan de route dat hij miste maar vooral het contact met de gebruikers.

Daarom doen wij hierbij de volgende oproep:
Stuur Kees voor zijn verjaardag, per post of per email, een felicitatie. Schrijf daarbij wie je bent, wanneer je de Franciscaanse voetreis hebt gelopen -of gaat lopen- en wat je van de tocht vond. Of welke verwachtingen je hebt. Misschien weet je nog wel een heerlijke anekdote.Kees zal van iedere email smullen. Zeker weten.

Stuur de email naar: webmaster@franciscaansevoetreis.nl
En ik stuur alles door.

Pieter

Etappe 30 totaal vernieuwd

In het kader van het project ‘zero asfalt op de Franciscaanse voetreis’ dat we met Rete tra Imprese della Sabina en Rete Associativa della Via di Francesco nel Lazio, Italiaanse organisaties die het slow toerisme in Lazio willen bevorderen, uitvoeren, hebben we onlangs een totaal nieuwe route voor etappe 30 van Poggio Mirteto tot Farfa vastgesteld.

Het vervelende autoverkeer kunnen we op deze etappe nu definitief links laten liggen.

De eerste vier testlopers: Mathilde Bos, Claudia Coupier, fam Poortinga

Testfase
Een route vaststellen is een. Daarna moet de route goed beschreven worden, van een degelijke gps-track worden voorzien en gemarkeerd. Alle drie is inmiddels gebeurd. We zitten nu in de testfase. Dat houdt in dat testlopers de informatie van ons krijgen, de route lopen en ons van commentaar voorzien.
Aan de hand van het commentaar maken we alles definitief voor de nieuwe uitgave in 2022.

De nieuwe etappe kan helaas nog niet worden vrij gegeven. Wie desondanks de nieuwe route wil lopen, kan dat als testloper. Interesse? Stuur een mail naar info@franciscaansevoetreis.nl.
Wij nemen dan contact met je op.

De eerste indrukken van de nieuwe route:
De eerste testloper, Mathilde Bos, schreef ons: ‘ Wat een mooie etappe! Groen, veel vogels en weinig asfalt. Leuk om door de beek te waden, dat kan ook wel op blote voeten denk ik maar ik heb het niet geprobeerd. Het water kwam op het hoogste punt tot mijn kuit. Het pad is heel goed en soms dubbel gemarkeerd. ‘

Voettocht van Florence via Assisi naar Rome