Testimonium in Assisi

In Assisi kan je een testimonium krijgen in de 
Statio Pergrinorium,
een klein kantoortje dat te vinden is tegenover de ingang van de onderkerk van de San Francesco.

Je krijgt een testimonium of een credenziale als je met een stempelkaart kan aantonen dat je van Florence naar Assisi of van Rome naar Assisi hebt gelopen.

Openingstijden:
Door de week van 10.00 – 12.30
                  en van 15.00 – 17.45 
Zon – feestdagen:  10.00 – 12.30

Het werk in dit kantoortje wordt verricht door vrijwilligers. Coördinator is Fra Jorge Fernandez, een vriendelijke broeder die uit Argentinië komt en 6 jaar in Rome heeft doorgebracht.
Broeder Jorge spreekt Italiaans, Engels, Spaans en Portugees.

Van links naar rechts:
Pieter Quelle, Carlo Menichini een van de vrijwilligers, Gigi Bettin, Fra Abelardo, broeder van het Sacro Convento en Ruud Verkerke.
Fra Abelardo en Gigi Bettin promoten maar al te graag onze gids.

Fra Jorge:
De Statio Peregrinorum is elke dag van het jaar geopend en is een spiritueel welkom voor pelgrims die in Assisi aankomen. De belangrijkste functie is om het “Testimonium” uit te reiken aan degenen die ervoor  in aanmerking komen. Dat wil zeggen dat men ten minste 250 km te voet of met de fiets heeft  afgelegd.

Naast de Testimoniums zorgen we voor het verstrekken van informatie aan alle pelgrims, zowel over Assisi als over de route. En we verstrekken  “nood” geloofsbrieven aan degenen die vertrekken voor de reis vanuit Assisi en niet wisten dat ze het van tevoren zouden moeten aanvragen.